Nieuws

Nieuw product van Hollands Hout: gevelbekleding van lariks

  • 09 september 2024
  • Biogrondstoffen
  • Leestijd 2 minuten

Staatsbosbeheer brengt een nieuw product van Hollands Hout op de markt: gevingerlaste fijnbezaagde geveldelen van lariks uit onze FSC®-gecertificeerde bossen. Een kant-en-klaar concept, inclusief brandklasse D, montage-instructies en een verfafwerking met garantiesysteem. Boogaerdt Hout uit Krimpen aan de Lek verzorgt de distributie via hun dealernetwerk. Het product wordt gepresenteerd tijdens de vakbeurs Architect@Work op 11 en 12 september 2024 in Ahoy Rotterdam.

Kasper Broek van Staatsbosbeheer en Oscar Smeets van Boogaerdt Hout met de samplebox van lariks.

Houten gevels

Er is al veel belangstelling voor dit product vanuit de houtbranche, architecten, opdrachtgevers en wederverkopers. Oscar Smeets, directeur van Boogaerdt: "Houten gevels zijn een heel sterk stijgende trend. En er is ook heel duidelijk bewustzijn onder opdrachtgevers en architecten over circulaire bouwen, bouwen met materiaal uit de regio."

Kasper Broek, productspecialist hout bij Staatsbosbeheer: "Lariks verkopen we natuurlijk al heel lang. Nieuw is dat we de gevelbekleding nu gevingerlast en spintvrij aanleveren. Hierdoor krijg je een stabieler, rechter en maatvaster product en vanwege de natuurlijke duurzaamheid kan het ook onbehandeld toegepast worden. Het heeft nog een ander voordeel: we kunnen een groter deel van de boom hoogwaardig gebruiken."

Hollands Hout

Hollands Hout is een product van Staatsbosbeheer. Kwaliteitshout uit onze bossen wordt verzaagd, gedroogd en geschaafd geleverd voor toepassingen in bijvoorbeeld bouw en interieur.

Lariks is een harshoudende houtsoort waarvan het kernhout kleurvariaties vertoont van rozeachtig tot roodachtig bruin. Het spint is duidelijk van het kernhout te onderscheiden. Voor een naaldhoutsoort is lariks vrij zwaar. Uitermate geschikt voor bijvoorbeeld gevelbekleding en gelamineerde buitenconstructies.

Meer informatie

  • Op de website van Boogaerdt Hout is een uitgebreide productpresentatie te vinden van de lariks gevelbekleding en de mogelijkheid om een sample aan te vragen.
  • De quotes uit dit bericht komen uit een artikel van het blad Houtwereld.
Meer over dit onderwerp