Vastgoed

Huurovereenkomst Kalenberg (Z18-18806)

Staatsbosbeheer heeft het voornemen om een onderhandse verhuur aan te gaan voor een perceeltje tuingrond met water ter grootte van circa 355 m2 in Kalenberg.

4 september 2024 - Bekendmaking

Bekendmaking als bedoeld in het arrest van de Hoge Raad van 26 november 2021 ECLI: NR.HR:2021:1778, rechtsoverweging 3.1.6.

Staatsbosbeheer heeft het voornemen om een onderhandse verhuur aan te gaan voor een perceeltje tuingrond met water ter grootte van circa 355 m2.

Staatsbosbeheer is van oordeel dat bij deze verhuur geen mededingingsruimte door middel van een selectieprocedure hoeft te worden geboden, nu bij voorbaat vaststaat of redelijkerwijs mag worden aangenomen dat op grond van objectieve, toetsbare en redelijke criteria slechts één serieuze gegadigde in aanmerking komt voor deze overeenkomst.

Het gaat om verhuur aan de aangrenzend eigenaar, na verstrijken van de lopende gebruiksovereenkomst. Staatsbosbeheer gaat daarbij verhuren een gedeelte van het perceel (thans) kadastraal bekend als gemeente IJsselham, sectie A, nummer 732 ged., ter grootte van circa 355 m2. Het betreft een strookje gelegen direct achter het perceel Kalenberg-Noord 27a te (8377 HA) Kalenberg.

Op basis van deze criteria, die redelijk, toetsbaar en objectief zijn, heeft Staatsbosbeheer het voornemen om voornoemd perceelsgedeelte onderhands te verhuren aan betreffende gegadigde, aangezien op basis van het genoemde criteria en de feitelijke terreinsituatie bij voorbaat vaststaat of redelijkerwijs mag worden aangenomen dat slechts deze gegadigde als serieuze gegadigde in aanmerking komt.

Een belanghebbende die het hier niet mee eens is en voor huur van voornoemde perceelsgedeelte in aanmerking wenst te komen dient een reactie bij Staatsbosbeheer in te dienen waarin wordt gemotiveerd waarom hij of zij, onder toepassing van dezelfde criteria, als serieuze gegadigde ook in aanmerking kan komen voor een huurovereenkomst voor het perceel (thans) kadastraal bekend als gemeente IJsselham, sectie A, nummer 732 ged., ter grootte van circa 355 m2. Door niet te reageren binnen de gestelde termijn verliest een belanghebbende definitief zijn of haar mogelijkheid om voor de huur van genoemd perceelsgedeelte in aanmerking te komen.

Een reactie als bedoeld kunt u vóór 25 september 2024 sturen aan grondengebouwen@staatsbosbeheer.nl onder vermelding van Z18-18806.